9 creatieve manieren om je wobbel te gebruiken

Cadeautjes, Interieur, Opgroeien |

Vaak krijgen we de vraag; ‘Waarvoor dient een wobbel?’ of ‘Hoe kan je met een wobbel spelen?’. Het verbaast dan ook veel mensen dat een wobbel op heel veel verschillende manieren kan gebruikt worden. Hieronder vind je alvast de volgens ons 9 meest praktische manieren om een wobbel te gebruiken.

1. De wobbel als ligzeteltje

Wobbel om in te lezen, flesje te drinken, beetje te chillen,... Leg een zacht dekentje in de wobbel. Op deze manier kan je kleintje een boekje lezen of zelfs zijn/haar flesje opdrinken.

 

2. De wobbel als glijbaan

Leg één van beide kanten op de zetel of de trap zodat je kindjes er makkelijk af kunnen glijden. Leg er eventueel nog een zachte speelmat onder zodat ze zeker zacht landen.

 

3. De wobbel als schommel

Zet je kleintje in het midden van de wobbel en laat ze de wobbel links en rechts vastnemen met de handen. Beweeg nu naar links en rechts om heen en weer te schommelen.

 

4. De wobbel om evenwichtsoefeningen te doen

Zet de linker- en rechtervoet zo breed mogelijk op de schommel en beweeg heen en weer. Je kindjes leren perfect balanceren en krijgen een betere motoriek. Waarvoor wobbel gebruiken - 9 manieren

 

5. De wobbel als wipplank

Dit kan alleen of met twee. Alleen zet je je op één kant van de wobbel en neem je de andere kant vast met beide handen. Ben je met twee, dan kan je elk op één van beide kanten gaan zitten, of met de rug tegen elkaar zitten. Hop… en wobbelen maar.

 

6. De wobbel als opstapje

De wobbel kan ook gebruikt worden als handig opstapje in de keuken of de badkamer. Zo tover je een stuk speelgoed handig om in een trapje. Je bespaart niet enkel plaats, maar het is bovendien multifunctioneel.

 

7. De wobbel als brug

Wobbel waytoplay waarvoor wordt wobbel gebruikt Je kan de wobbel ook gebruiken als onderdeel van je speelparcours. Gebruik het als brug om je trein onder te laten rijden, of combineer het met de racebanen van Way2Play om een racecircuit te maken voor speelgoedautootjes.

 

8. De wobbel om Yoga te beoefenen

Samen met je kleintje yoga beoefenen? Online staan er tal van leuke, inspirerende yoga-oefeningen die je samen met je kindje kan uitvoeren. Heel ontspannend en superleuke activiteit die jullie samen kunnen doen.

 

9. De wobbel als onderdeel van een hindernissenparcours

Gebruik de wobbel om over te stappen of onder te kruipen.

 

Ontvang wekelijks een e-mail met inspiratie

 


Onze Favorieten

wobbel forest groen wobbel mustard geel wobbel pink roze
Wobbel pro | blank gelakt vilt forest Wobbel pro | blank gelakt vilt mustard Wobbel pro | blank gelakt vilt wild rose

Laat een reactie achter