Houten speelgoed voor elke leeftijd

Opgroeien |

Wij zijn fan van duurzaam, mooi, houten speelgoed! Het is zo degelijk dat het kan doorgegeven worden aan broer of zus en zelfs nog tot lang daarna meegaat. Er is natuurlijk heel veel keuze, dus zetten we even op een rijtje welk houten speelgoed geschikt is voor welke leeftijd en hoe het bijdraagt tot de ontwikkeling van je kind.

Babygym plantoys Kapperset PlanToys
Speelgoed | babygym pastel
(€59,95)
Speelgoed | kapper set
(€31,95)

Houten speelgoed voor pasgeboren baby's tot 1 jaar

Van zodra baby's ongeveer 2 maand oud zijn, doen ze al veel vaker hun oogjes open en beginnen ze zich te concentreren op objecten. Een houten babygym met speeltjes aan is dan ideaal. Van zodra ze 6 maand oud zijn, zal je merken dat ze veel nieuwsgieriger beginnen te worden. Ze zijn benieuwd hoe dingen voelen, en zijn gefascineerd door de kleinste details op je kledij. Er is heel wat speelgoed dat deze vaardigheden helpt te ontwikkelen, zoals deze set tuimelaars. Het stimuleert de verschillende zintuigen en de hand-oogcoördinatie.

tuimelaars pastel plantoys Plantoys sensory tumbling pastel Plantoys tuimelaars pastel

Houten speelgoed voor kindjes van 1 tot 2 jaar

Van zodra ze peuters worden, zullen hun bouw- en motorische vaardigheden snel ontwikkelen. Koop speelgoed dat meegroeit, en waarmee ze ook andere zaken leren. Deze set houten blokken van Jollein is perfect om blokjes te stapelen, torens te maken en alles af te breken om dan weer opnieuw te beginnen. De blokjes zijn ook perfect om hun taalvaardigheden spelenderwijs te ontwikkelen: op elk blokje staan enkele letters en een diertje. Een andere manier om motorische vaardigheden te oefenen is met dit houten vormendoosje waarbij je kindje leert vormen te herkennen. Oefen samen met je kindje!

Houten blokken Jollein vormenstoof

Houten speelgoed voor kindjes van 2 tot 3 jaar

Op deze leeftijd vinden ze het geweldig om alles wat ze zien na te spelen: doktertje, winkeltje,... Super leuk als mama en papa dan meespelen natuurlijk! Heeft je kindje schrik van de dokter? Dan is het natuurlijk geen slecht idee een doktersetje aan te schaffen en op een spelende manier de stethoscoop te leren kennen. Zo gaan die doktersbezoekjes veel rustiger verlopen!

Doktersset Plantoys Fruit set Plantoys Makeup set Plantoys

Houten speelgoed voor kindjes van 3 tot 4 jaar

Op deze leeftijd spelen ze nog meer rollenspelletjes en beginnen te tellen, letters te lezen en gezelschapsspelletjes te spelen.

Bowling set Nobodinoz Bijenkorf Plantoys 4125

 

Ontvang wekelijks een e-mail met inspiratie

 


Onze Favorieten

Speelmat opbergzak cactus Racing car chicken PlanToys Bijtring Jollein
Speelmat | opbergzak
(€34,00)
Speelgoed | racing car chicken
(€29,00)
Bijtring | hippo rammelaar
(€9,95)
Speelgoed kromkommer Tandarts set PlanToys Gereedschap set plantoys

Speelgoed | kromme groenten en fruit
(€31,95)

Speelgoed | tandarts set
(€31,95)
Speelgoed | gereedschapset
(€24,95)

Laat een reactie achter