De babykamer van je dromen maak je zelf!

Interieur |

Het voorbereiden van de kinderkamer is een spannende tijd, maar tegelijk ook een beetje overweldigend (we blame you, Pinterest!). Onze grootste tip is om iets te kiezen waar je echt van houdt en daarrond verder te werken. Dat kan een knuffel, kussentje, dekentje zijn of een kleur. Persoonlijk houden wij van neutrale, zachte kleuren zoals veel wit, grijze tinten en dat gecombineerd met pastelkleurtjes. Hier zijn onze tips voor het creëren van een zachte en rustige kinderkamer.

 

Kies een basiskleur

wiegje baby minimalistisch

Voor ons is de basis wit. Maar er zijn natuurlijk erg veel tinten wit. Voor de muren zijn wij persoonlijk wel fan van RAL9010: dat is wit, maar met een tintje crème in, zodat het niet té hevig is en zacht oogt. Wat betreft de rest van het kamertje, kiezen we ook voor een witte hemel rond het bedje: dat geeft een cosy gevoel, en maakt het bedje geen donker plekje. Ook voor de lakentjes kiezen we lakentjes die overwegend wit zijn, maar die toch een leuk en speels printje hebben zoals bijvoorbeeld deze lakens van Konges Slojd.

 

Vul aan met een extra kleur

Accent blauw grijs in de slaapkamer van je kindje

@villarostille

Roze als accentkleur in de babykamer

@Pinterest

Maak de kamer warmer met kleurtjes die bij elkaar passen. Kies niet te veel verschillende kleuren, maar eerder voor dezelfde tinten, zodat het rustgevend blijft.

 

Decoratie

Decoratie kinderkamer kussentjes

@lioloko.kids

Decoratie kinderkamer ikea-hack

@pinterest

Nobodinoz kinderkamer decoratie

@Nobodinoz

Kleur brengen in het kamertje kan je natuurlijk ook door decoratie! Enkele leuke kussentjes, knuffels, dekentjes of een mooie speelmat doet de boel al wat opvrolijken. Speel gerust ook met prints en texturen om het net een beetje interessanter te maken. Ook een mobiel, nachtlampje of een poster tegen de muur kunnen het kamertje compleet maken.

P.S. Zie je die houten wandrekjes op de middelste foto? Dat is een heel eenvoudige Ikea-hack! Koop deze kruidenrekjes van Ikea voor €3,99 per stuk en gebruik ze in de kinderkamer om boekjes en decoratie op te zetten, of hang ze omgekeerd op, en gebruik ze om kleertjes aan te hangen!

 

Ontvang wekelijks een e-mail met inspiratie

 


Onze Favorieten

Konges Slojd blue blossom mist bedding Mobiel wolkjes Konges Sloejd mini lion knuffel
Dekbedovertrek 100x140 | blue blossom
(€65,00)
Mobiel | wolkjes
(€40,00)
Knuffel | mini lion
(€17,50)
Opbergzak Nobodinoz bubble aqua large Adorable dot swaddle Mies & Co

Opbergzak | bubble aqua (L)
(€49,95)

Swaddle 120x120 | adorable dot
(€29,95)
Muurdecoratie | leeuw
(€45,95)

Laat een reactie achter