Speelgoed voor een baby'tje van 3-6 maanden

Cadeautjes |

Op deze leeftijd ontdekken baby’tjes hoe ze hun handjes kunnen gebruiken. Ze worden niet langer in een vuist gebald, maar ze kunnen een speelgoedje in hun handen pakken of naar voorwerpen grijpen die hen interesseren. Het begint met een stuk speelgoed tussen de handen heen en weer te bewegen en ze ontdekken nieuw speelgoed ook meestal door het in de mond te stoppen 😊.

Hier zijn alvast enkele suggesties voor speelgoed dat deze bewegingen stimuleren en je kleintje verder helpt in zijn ontwikkeling.

 

Muziekmobieltjes

muziekmobiel Jollein

 

Baby's genieten van felgekleurde objecten, vooral als ze ook bewegen of muziek maken. Een muziekmobieltje voor boven het park of de wieg is ideaal om ze uren te entertainen. Ze luisteren naar de muziek, ze kijken naar de bewegende voorwerpen en zullen er nu ook beginnen naar grijpen of slaan met hun kleine handjes. Ze worden dus op allerlei manieren geprikkeld.

Wagenspanner

wagenspanner Nobodinoz

Hetzelfde geldt voor een wagenspanner. Je kan deze makkelijk installeren boven je Maxi-Cosi of je kinderwagen. Zo houdt je ze bezig terwijl jij onderweg bent.

 

Zachte, lichte rammelaars

konijntje konges slojd

Baby's houden van lawaai maken. Geef ze een zachte rammelaar en zie hoe ze deze nu al beginnen vastgrijpen en ermee in het rond beginnen zwaaien. Baby’tjes van deze leeftijd zijn ook dol op muziek. Zoek leuke kinderliedjes op spotify, youtube, … en kijk hoe ze bewegen op het ritme. Aanraders; Maya de Bij, Bumba, Kabouter Plop, ...

 

Speelmatten

speelkleed Mies & co

Speelmatten zijn niet alleen handig om thuis te hebben, maar zijn ook een redder in nood wanneer je onderweg bent. Of je nu ergens rustig in een parkje wil gaan zitten of op het strand, je kunt de speelmat eenvoudig op de grond uitspreiden zodat je baby’tje een proper oppervlak heeft om op te spelen. De speelmatten zijn vaak voorzien van handige koorden waarmee je de zak kan sluiten, zodat je het favoriete speelgoed kunt opbergen en ook mee kunt nemen.

  

Bijtringen

bijtring rubber

Je baby’tje is in de fase gekomen waar hij alles graag ontdekt door het in zijn mond te stoppen. Hierdoor krijgen ze ook vaak te kampen met pijnlijk tandvlees. Een veilige, zachte bijtring kan helpen om deze pijntjes te verzachten.

Tip: Bewaar bijtringen in de koelkast om de pijn te verzachten wanneer je baby’tje het nodig heeft, maar let op, leg ze nooit in de vriezer. Te koude temperaturen kunnen het gevoelige tandvlees en de lippen van je baby beschadigen.

 

Zachte knuffels, beertjes, doekjes,...

knuffel

Op deze leeftijd vormen veel kinderen een gehechtheid aan een pop, een beertje, een doekje of pluche knuffel. De belangrijkste criteria zijn zacht en knuffelbaar.

 

Rubberen speelgoed

rubberen eendjes

Rubberen eendjes of andere vormpjes, zoals bijvoorbeeld bootjes, zijn leuke speeltjes en perfect voor in het bad. Wij zijn voorstander van rubberen speelgoed zonder gaatje, zo kunnen er geen bacteriën in terecht komen.


Rond 6 maand zal je baby’tje beginnen rechtop zitten en kort erna zelfs kruipen. Het leven krijgt dan een heel nieuw perspectief en hij of zij zal dan ook nieuwe uitdagingen nodig hebben. Binnenkort zullen we ook hiervoor een blogje schrijven ‘Speelgoed voor baby’tjes van 6 tot 12 maanden’. Schrijf je alvast in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Ontvang wekelijks een e-mail met inspiratie

 


Onze Favorieten

Speelgoed | leo de leeuw Knuffel | konijn rammelaar Wagenspanner | bunny & carot
bijtring rubber muziekmobiel octopus Jollein Badspeelgoed bootje oli & carol
Bijtring | bat Muziekmobiel | octopus Speelgoed bad | bootje mint

Laat een reactie achter