5 tips om foto's te maken van je kindje

Lifestyle |

Foto's maken van kindjes is niet altijd eenvoudig. Ze rollen van hier naar daar en zijn niet altijd in "de mood". Eén ding is zeker, je kindje forceren heeft écht geen zin (tenzij ze wat ouder zijn en je ze kan omkopen met een snoepje 🤐)

 

Tip 1 - Daglicht


Neem vooral foto's bij zacht daglicht, en liefst in de voormiddag of in de late namiddag. Op de middag staat de zon hoger, en is de kans groter dat je zware schaduwen krijgt op het gezicht. Foto's bij een zacht, natuurlijk licht komen meestal mooier tot hun recht.

 

Tip 2 - Doe het voor hen

Foto's zijn vooral een leuke herinnering voor later. Wanneer je kindjes later terugkijken op de foto's die jij gemaakt hebt, is het leuk dat ze die dingen kunnen onthouden: hun favoriete speelgoed, een bepaalde gezichtsuitdrukking, hun lievelingseten, het verkleedpak dat ze elke dag wilden aandoen en waarmee ze ongegeneerd mee in de supermarkt liepen. Als mama wil ik zoveel mogelijk momenten vastleggen en koesteren voor hen en voor mezelf.

 

Tip 3 - Geef hen inspraak

Wijs een bredere ruimte aan in plaats van te zeggen waar je kindje exact moet gaan staan. Zo geef je je kindje de vrijheid om zelf te kiezen, en zal je merken dat je kindje ook veel meer zal meewerken! Zo kan je je kindje bijvoorbeeld ook de decoratie laten uitkiezen.

 

Tip 4 - Rust creëren

Om de rust binnen je foto te bewaren is het soms zo eenvoudig als een stapje naar links of rechts te zetten om dat hoopje vuile was niet in beeld te brengen of een rustigere achtergrond te creëren. Of soms sta ik ook gewoon recht en verleg ik dat hoopje vuile was. 🙋 Een opgeruimd huis zorgt voor rustgevende en dus mooiere foto's.

  

Tip 5 - Unieke achtergrond

Een leuke achtergrond maak je snel en eenvoudig met een leuk dekentje, mooie speelmat of swaddle met leuke print.

 

 


Onze Favorieten

Speel- en boxkleed little dreams Speelmat en opbergzak cherry gold Mijn eerste camera
Speel- en boxkleed 75x95 | little dreams Opbergzak en speelmat | cherry gold Mijn eerste camera

Laat een reactie achter