Speelgoed voor een babytje van 0 tot 3 maanden

Cadeautjes |

Een pasgeboren baby'tje doet zijn oogjes nog niet zo vaak open, en als hij ze open doet, kan hij nog niet zoveel zien. Van zodra hij ongeveer 1 maand oud is, kan hij al min of meer tot ongeveer 30cm afstand zien, daarna zal dit stilletjes aan verbeteren. In de eerste maanden is het dan ook belangrijk om alle zintuigen goed te stimuleren. Maar welk speelgoed kan hier bij helpen?

 

Speelgoed dat visueel stimuleert

Na ongeveer één maand begint je kleintje jouw gezicht te herkennen, maar kan je baby’tje ook zichzelf zien in een spiegeltje. Hoewel ze zich niet realiseren dat ze zichzelf in dit stadium zien, vinden baby's hun eigen spiegelbeeld fascinerend. Ook reflecterende dingen zijn heel leuk en trekken de aandacht van jouw kleintje, zoals één van deze drie leuke tuimelaars van Plan Toys.

Je baby’tje kan in de eerste weken en maanden ook nog niets vastnemen, hij of zij kijkt dan ook nog heel veel in het rond. Speelgoed met leuke patronen zijn dan het makkelijkst te herkennen.

 

Speelgoed met verschillende structuren

Door te voelen aan verschillende structuren worden baby’tjes zich langzaamaan bewust van hun omgeving. Zachte boekjes met verschillende patronen en structuren zijn speciaal ontworpen voor baby’s en zitten vol met verrassingen. ze kunnen de boekjes nog niet vastnemen, maar door ze in hun buurt te leggen, ontdekken ze al heel veel. Een zachte fopspeenknuffel is bijvoorbeeld ook ideaal. Ze zullen op zoek gaan naar hun speentje en voelen zo de zachte knuffel. Perfect om heerlijk in slaap te vallen.

 

Speelgoed dat geluid maakt

De geluidjes van bijvoorbeeld een rammelaar helpen je kindje bewust te worden van wat zijn of haar handjes aan het doen zijn. Maak een zachte rammelaar vast aan de pols of fopspeen zo kunnen ze zelf experimenteren met nieuwe geluiden die ze zelf maken. Je kan ook zelf een rammelaar maken door een potje te vullen met rijst of pasta. Zorg er enkel voor dat dit potje goed afgesloten is en volledig veilig is.

 

Bewegend speelgoed

Objecten die bewegen en een zacht geluid produceren, zijn veel interessanter dan objecten die gefixeerd en stil zijn. Een speelboog die je over de relax, maxi-cosi of simpelweg op een speelmat plaats zorgt voor urenlang plezier. Je kindje kan nog niets vastnemen, maar zal wel slaan naar de speelgoedjes. Je kan na een tijdje ook voor wat afwisseling zorgen door af en toe de speelgoedjes die aan de boog hangen eens te vervangen.

  

Speelgoed om in te bijten

Baby’tjes (en ook peuters) stoppen heel vaak dingen in hun mond. Dit komt voornamelijk omdat er heel wat zenuwen aanwezig zijn in hun mond en ze hierdoor heel veel nieuwe zaken leren kennen. Een veilige bijtring kan hierbij alvast helpen.

 

Speelgoed met zachte muziek

Baby's houden van zachte muziek, dus hang een leuke muziekmobiel op een plek waar ze het kunnen zien bewegen en naar het geluid kunnen luisteren of kies een leuke knuffel die ook muziek maakt. Je kan uiteraard ook zelf slaapliedjes zingen aangezien je kleintje graag jouw stem hoort.

 

Zoals je ziet zijn er tal van dingen die ervoor zorgen dat je baby’tje voldoende wordt gestimuleerd in de eerste maanden. Zorg vooral voor voldoende afwisseling en stimuleer de verschillende zintuigen van je kleintje voor een perfecte ontwikkeling.

 

Ontvang wekelijks een e-mail met inspiratie

 


Onze Favorieten

Speelgoed | babygym pastel Knuffel | Konijn rammelaar Speelgoed | Sensory tumbling

Laat een reactie achter