Waarom kiezen voor een juniorbed?

Opgroeien |

Kindjes blijven niet voor altijd een kleine baby. Op een bepaald moment wordt je kindje te groot voor zijn babybedje en is het tijd voor een peuterbed of eenpersoonsbed. Zeker wanneer je kindje (probeert) om zelf uit zijn babybedje te klauteren, dan weet je zeker dat het echt gevaarlijk is, en tijd voor een groter bed. Weet je niet goed of je nu voor een junior bed gaat of meteen voor een eenpersoonsbed? Hieronder lichten we de voordelen van een peuterbed toe.

Wanneer is het tijd voor een groter bed?

Wanneer is het tijd voor een groter bed? Babybed Nobodinoz

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je als ouder de beslissing neemt om je kindje in een groter bed te laten slapen. Als je kindje besluit van zelf uit zijn bedje te klauteren, is het echt wel te gevaarlijk om hem nog in het kleine babybedje te laten slapen. Om ongelukken te vermijden, is het dan verstandig om over te schakelen naar een groter bed. Wanneer je kindje simpelweg te groot wordt en het bedje dus te krap wordt, kan je je kindje ook beter in een groter bedje leggen. Een andere reden kan ook zijn wanneer er een klein broertje of zusje op komst is en het babybedje dus doorgegeven wordt. Nog een andere, goede reden is wanneer je kindje klaar is om zindelijk te worden. Van zodra je kindje overdag geen pampertje meer draagt, en graag op het potje gaat, is het een idee om je kindje in een groter bedje te leggen, zodat hij zelf in en uit zijn bedje kan (ook ‘s nachts) om zelfstandig op het potje te gaan. Sommige kindjes hebben daar helemaal geen nood aan, anderen wel.

 

Wat is een peuterbed of junior bed?

Een peuterbed (ook wel junior bed genoemd) is een bedje tussen een babybed en een eenpersoonsbed. De zijkanten zijn meestal wat hoger en het bed zelf is vaak wat lager dan een eenpersoonsbed. Het maakt de overgang naar een groter bed gemakkelijker.

 

De voordelen van een peuterbed

  • Een peuterbed is kleiner dan een eenpersoonsbed en biedt je kindje meer veiligheid en geborgenheid.
  • Het bed is speciaal gemaakt voor peuters, en heeft meestal hoge zijkanten en/of een valhekje, zodat je kindje niet uit het bedje kan vallen.
  • Het junior bed of peuterbed is lager dan een eenpersoonsbed, waardoor je kindje makkelijker zelf in en uit zijn bedje kan stappen.
  • Het maakt de overgang naar een groot bed makkelijker.
  • Omdat het bedje kleiner is dan een eenpersoonsbed, blijft er ook meer ruimte over op de kinderkamer.

 

 

Ontvang wekelijks een e-mail met inspiratie

 


Onze favorieten

Opbergzak Savanna velvet toybag Nobodinoz Security kit - Nobodinoz junior bed Babysuit dots nut - Bonjour Little
Opbergzak | velvet wild brown
(55,95)
Bed | pure evolutive security kit
(€95,00)
Babysuit | crazy dots nut
(€37,00)
Kimono tonka - Bonjour Little Tapijt rainbow rug OYOY mini Lakens dekbedovertrek Cherry Konges Sloejd
Slaapzak | kimono tonka
(€47,00)
Tapijt | rainbow velvet
(€59,95)
Dekbedovertrek 140x200 | lemon
(€80,00)

Laat een reactie achter