Wat neem je mee naar het strand met een baby of peuter?

Lifestyle |

Het is goed weer, ideaal dus om met de kindjes een dagje naar het strand te gaan. Een zandkasteel bouwen en pootjebaden, heerlijk! Maar met kindjes kan zo'n dagje een hele onderneming zijn. Wat neem je nu best allemaal mee voor een geslaagde dag?

Wat neem je mee naar het strand met kindjes? LIOLOKO

Zonnecrème en een hoedje

Dat lijkt erg logisch, maar zelfs als het niet heel erg warm is, moet je opletten voor de zon. Zeker jonge kindjes hebben nog een gevoelige huid en kan je dus best regelmatig insmeren met een goede zonnecrème met hoge factor. Een hoedje of sjaaltje helpt ook tegen de zon.

Badpak en zwembroek

Een must op het strand is uiteraard een badpak en een zwembroek. Om de kindjes extra te beschermen tegen de zon, kan je hen eventueel zo'n beschermend UV-truitje aandoen. Ook een zwembandje kan van pas komen als je met je kindje in de zee wil gaan zwemmen.

Handdoek of badponcho

Een handdoek is heel logisch als je naar het strand gaat, maar voor kindjes is een badponcho eigenlijk nog handiger: zo kunnen ze hun natte zwempak uittrekken en lekker opdrogen en spelen in de poncho. De kap houdt hun haartjes droog en beschermt hen tegen de wind.

Verzorging

Toiletzakje met extra pampers, billendoekjes (ook handig om een vieze mond of zandhandjes mee af te kuisen), haarborstel, zonnebril en pleisters. Daarnaast komt een grote tetradoek goed van pas als dekentje om je kleintje warm te houden na het zwemmen.

Nobodinoz poncho beach

@pititchampignon

Play & Go - Opbergzak speelmat strand strandzak

Speelgoed

Een dag aan het strand zonder schopje of emmertje, dat kan natuurlijk niet! ;) Bouw een geweldig zandkasteel met bijhorende gracht met deze zandkasteelvormpjes. Bellenblaas komt ook altijd van pas om de kindjes te entertainen op het strand!

Opbergzak

Een handige zak waarin je alles kan meenemen en die tegelijk dienst doet als speelmat is de uitvinding van de eeuw! De kindjes kunnen makkelijk spelen op de mat en na een dagje spelen schud je er gewoon het zand af, leg je alles op de mat, trek je de koordjes goed aan en kan je gewoon weer vertrekken.

Eten & drinken

Neem een flesje water of een drinkbus mee, enkele brikjes sap en wat vers gesneden fruit dat niet vies wordt zoals druifjes of een appel besprenkeld met een beetje limoen of citroensap. De kindjes zullen sowieso wel eens een snack willen eten, en dan is het handig om wat vers fruit in een doosje mee te hebben boordevol vocht en vitamientjes. Een koekje kan natuurlijk ook altijd, maar zorg er dan voor dat het koekjes zonder chocolade zijn, want dat gaat natuurlijk smelten.

 

Huur een strandstoel en windscherm

Pak het slim aan en zeul niet met overbodige spullen. Je kan bijna overal aan de Belgische kust een windscherm en een strandstoel huren. Huur 1 strandstoel per volwassene, de kindjes kunnen makkelijk bij jou zitten, en meer dan de helft van de tijd zullen ze toch niet stilzitten, maar volop spelen en genieten van het zand! ;)

 

Ontvang wekelijks een e-mail met inspiratie

 


Onze favorieten voor aan het strand

Play & Go opbergzak zig zag zwart wit Quut strandschop strandspeelgoed Konges Slojd badpak cherry
Opbergzak | speelmat zigzag
€34,00
Speelgoed | strandschop
(€22,50)
Badpak | cherry
(€40,00)
MIES&CO - swaddle wild child black hydrofieldoek Nobodinoz poncho strand beach green Zonnecreme kinderen verzorging factor 50 SPF 50+ linea mamma

Swaddle 120x120 | wild child
(€29,95)

Badhanddoek | so cute poncho
(€35,95)
Zonnecrème | SPF 50+
(€24,95)

Laat een reactie achter