Hoe warm kleed je je baby in bed?

Opgroeien |

Soms is het niet gemakkelijk om te bepalen hoe warm je je kindje nu moet kleden voor het slapengaan. Kan een baby een pyjama aan in de volle zomer en is een slaapzak zonder mouwtjes wel voldoende in de winter? Twijfel je soms ook zo over wat je je kindje nu moet aandoen en of hij het niet te warm of te koud heeft? Hieronder geven we je enkele tips om je te helpen.

Hoe weet je of je baby te warm of te koud heeft?

dekentje galaxy off white Je kan makkelijk te weten komen of je baby te warm of te koud heeft door met de rug van je hand aan zijn nekje te voelen: voelt het normaal warm en droog aan, dan is de temperatuur perfect. Voelt het klam en zweterig aan, dan heeft je baby het veel te warm en moet je dus een laagje kleding uitdoen of een dekentje weghalen.

 

Hoe warm moet je je baby kleden in bed?

 

Ideale slaaptemperatuur en wat moet je kindje dan aan?

De ideale temperatuur om in te slapen is rond de 18°C. Tussen 16°C en 20°C is dus prima voor je kindje. Over het algemeen geldt dat wanneer je kindje koud aanvoelt in zijn nekje, je een extra laagje aantrekt of een dekentje over hem legt. Voelt je kindje zweterig of erg warm aan, doe dan een laagje uit of doe een dekentje weg. Het is beter dat je je kindje een extra laagje geeft en de omgevingstemperatuur iets lager is dan te hoog. Een hoge lichaamstemperatuur door te warm aangekleed te zijn, kan gevaarlijk zijn voor een baby'tje.

Natuurlijk kan je de kamertemperatuur niet altijd perfect regelen. In de volle zomer is het erg waarschijnlijk dat het een stuk warmer zal zijn dan 20°C op het kamertje van je kindje. En wat doe je dan? Je kan de tabel hierboven gebruiken om te weten wat je kindje dan aan moet. Onthou ook dat een slaapzak gelijk staat aan een dekentje.

 

TOG-waarde van een slaapzak

TOG staat voor Thermal Overall Grade en geeft aan hoe warm een stof is: hoe hoger de TOG-waarde, hoe warmer de stof. Is het kouder in de babykamer, dan kies je dus voor een slaapzak met een hogere TOG-waarde.

 

Ontvang wekelijks een e-mail met inspiratie

 


Onze Favorieten

Babynestje born copenhagen Slaapzak parisian night Hoeslaken little dreams mies & co
Babynestje | midnight dust
(€125,00)

Slaapzak 110cm | galaxy parisian night
(€49,95)

Hoeslaken 60x120 | little dreams
(€39,95)
bob & blossom pyjama mosgrijs Lakens ledikant haiku birds nobodinoz Dekentje indian dream mies&co
Pyjama | eucalyptus
(€34,95)

Dekbedovertrek 100x150 | Haiku Birds
(€69,95)

Dekentje | indian dream
(€64,95)

Laat een reactie achter