Hoe warm kleed je je baby in bed?

Opgroeien |

Wat moet mijn baby aan in bed? Hoe kleed ik mijn kindje best aan om te gaan slapen? Kies ik een slaapzak of een pyjama voor mijn baby? Wat is de TOG waarde van een slaapzak? En wat is het best, een slaapzak, een dekentje, een pyjama, of een combinatie? Heel wat vragen die (kersverse) ouders zich stellen als ze hun baby’tje of kindje in bed leggen.

Het is inderdaad niet gemakkelijk om te bepalen hoe warm je je kindje nu moet kleden voor het slapengaan. Kan een baby een pyjama aan in de volle zomer en is een slaapzak zonder mouwtjes wel voldoende in de winter?

Als jij ook zo twijfelt over wat je je kindje nu moet aandoen en je je vaak de vraag stelt of hij het niet te warm of te koud heeft, dan hebben we enkele tips om je te helpen.

Hoe weet je of je baby te warm of te koud heeft?

dekentje galaxy off white Je kan makkelijk te weten komen of je baby te warm of te koud heeft door met de rug van je hand aan zijn nekje te voelen: voelt het normaal warm en droog aan, dan is de temperatuur perfect. Voelt het klam en zweterig aan, dan heeft je baby het veel te warm en moet je dus een laagje kleding uitdoen of een dekentje weghalen.

 

Hoe warm moet je je baby kleden in bed?

 

Wat is de ideale slaaptemperatuur voor een baby'tje?

De ideale temperatuur om in te slapen is rond de 18°C. Tussen 16°C en 20°C is dus prima voor je kindje. Over het algemeen geldt dat wanneer je kindje koud aanvoelt in zijn nekje, je een extra laagje aantrekt of een dekentje over hem legt. Voelt je kindje zweterig of erg warm aan, doe dan een laagje uit of doe een dekentje weg. Het is beter dat je je kindje een extra laagje geeft en de omgevingstemperatuur iets lager is dan te hoog. Een hoge lichaamstemperatuur door te warm aangekleed te zijn, kan gevaarlijk zijn voor een baby'tje.

Wat moet ik mijn baby dan aandoen in bed?

Natuurlijk kan je de kamertemperatuur niet altijd perfect regelen. In de volle zomer is het erg waarschijnlijk dat het een stuk warmer zal zijn dan 20°C op het kamertje van je kindje. En wat doe je dan? Je kan de tabel hierboven gebruiken om te weten wat je kindje dan aan moet. Onthou ook dat een slaapzak gelijk staat aan een dekentje.

 

Wat is de TOG-waarde van een slaapzak?

TOG staat voor Thermal Overall Grade en geeft aan hoe warm een stof is: hoe hoger de TOG-waarde, hoe warmer de stof. Is het kouder in de babykamer, dan kies je dus voor een slaapzak met een hogere TOG-waarde.

 

Ontvang wekelijks een e-mail met inspiratie

 


Onze Favorieten:

 

Laat een reactie achter