Speelgoed voor een baby'tje van 6-12 maanden

Cadeautjes, Opgroeien |

Je zal merken dat je baby’tje meer begint te spelen vanaf de leeftijd van zes maanden. Je baby kan nu al zelf dingen vastnemen, ermee bewegen en tegen elkaar te slaan.

Het is ook de periode waarin ze beseffen dat dingen nog steeds bestaan wanneer ze deze niet meer zien. Dit betekent ook dat ze rond deze leeftijd een favoriete knuffel zullen kiezen waar ze het liefst mee slapen of het opzoeken om getroost te worden.

TIP: van zodra je kindje een favoriete knuffel heeft gekozen, koop deze dan enkele keren. Heel handig wanneer er eentje zoek geraakt, of wanneer er eentje in de was zit omdat het vuil is.

Baby's worden ook beweeglijker rond deze leeftijd. Ze leren zich voort bewegen op hun buik en schakelen daarna over op handen en knieën kruipen. Voor je het weet trekken ze zich zelf op.  

TIP: Als je het nog niet gedaan hebt, is dit een goed moment om je huis kindveilig te maken. Stopcontactbeschermers, hoekbeschermers, traphekjes, enz.

Speelgoed voor kindjes vanaf 6 maanden

Deze snel ontwikkelende vaardigheden kan je extra stimuleren door hen het juiste speelgoed aan te bieden:

Speelgoed dat lawaai maakt

Rammelaars, piepende knuffels, knuffels met een muziekje of eenvoudige muziekinstrumenten die een geluid maken wanneer je baby erop slaat, speelgoedtelefoons, enz. Er bestaat heel wat speelgoed dat een leuk geluidje maakt wanneer je baby erop slaat, in knijpt of aan trekt. Het draagt allemaal bij tot de ontwikkeling van je baby en het maakt ze bovendien ook erg blij.

xylofoon peuter

 

Boekjes vanaf 6 maanden

Op deze leeftijd wordt lezen interactiever en leuk voor jullie beiden. Samenlezen is van cruciaal belang voor de ontwikkeling van de taalvaardigheden van je baby. Voelboekjes hebben hier nog een extra troef. Nadat je het boek hebt voorgelezen, geef je het door aan je kleintje zodat hij/zij de pagina's kan omdraaien en kan 'lezen'.

Stapelblokken, stapelringen, stapel

 Je baby begint te beseffen dat hij dingen kan laten gebeuren. Dingen opendraaien, erin knijpen, met schudden, laten vallen, omver duwen, enz. Het fascineert hen en houdt hen ook urenlang bezig. Stapelblokken, stapelringen, speelgoed waarmee hij het ene object in het andere past zoals bijvoorbeeld een vormenstoof, zijn een grote hit bij kindjes tussen de 6 en 12 maanden. Tijdens het badje zal hij het bijvoorbeeld ook heerlijk vinden om ​​kopjes te vullen en daarna weer leeg te maken, zoals bijvoorbeeld de fonteinkommetjes van Plan Toys.

stapelblokken peuter

 

Zachte poppen of knuffelbeesten

Zoals eerder gezegd ontwikkelen baby's van deze leeftijd vaak een gehechtheid aan een favoriet speeltje, knuffeltje of knuffeldoekje. Kinderartsen moedigen dit ook aan, omdat een knuffel niet enkel zorgt voor troost wanneer ze verdrietig zijn, maar leert hen ook te hechten en daardoor om te gaan met hun emoties richting anderen. Toch zijn sommige poppen en knuffelbeesten meer geschikt dan andere. Vermijd knuffels met lintjes, plastic ogen, garen, of iets dat kan worden kapot getrokken en in de mond van je kindje kan belanden. Kies ook geen te grote pop dat het te moeilijk wordt voor je baby om ze vast te nemen. Zoek liefst ook naar wasbare knuffels. Wij zijn alvast grote fan van de knuffeldoekjes van Fabelab en de zachte fopspeenknuffels van Mies&Co.

 knuffeldoekjes fabelab

 

Speelgoed dat ze kunnen voortduwen

Als je baby begint te bewegen, zijn ze meer geïnteresseerd  in speelgoed dat mee beweegt en die ze achterna kunnen kruipen. Een paar leuke speelgoedauto's of diertjes op wielen die ze kunnen verder duwen zijn uiterst geschikt. Wanneer ze bijna een jaar zijn, is het ook de ideale moment om te beginnen met een loopwagentje. Hier kunnen ze zich leren aan optrekken en zetten ze op een speelse manier hun eerste stapjes.

loopwagen babytje

 

Ontvang wekelijks een e-mail met inspiratie

Laat een reactie achter