21 dingen om te doen met kindjes tijdens de coronavirus lockdown

Lifestyle, Opgroeien |

Nu de overheid heeft beslist dat alle scholen sluiten, zitten de komende weken heel wat kindjes thuis. Om de verveling tegen te gaan, hebben wij alvast een lijstje gemaakt met dingen die jullie, al dan niet samen, met de kindjes kunnen doen. Veel plezier!

 

 1. Samen knutselen

Pinterest staat vol met leuke ideeën om dingen te knutselen. Met enkele basismaterialen als toiletrolletjes (nu zeker in overvloed 😉), kartonnen bordjes, wat lijm en papier geraak je al heel ver. Plezier gegarandeerd.

 

 1. Doe aan wobbelyoga

Dat je een wobbel op heel wat verschillende manieren kan gebruiken, kan je hier lezen. Maar, wobbelyoga kan je heel makkelijk samendoen en is helemaal niet moeilijk.

 wobbelyoga lioloko

 

 1. Hou een film marathon

Vorm je woonkamer om in een heuse cinema. Maak wat popcorn of neem wat chipjes (Onze kindjes eten heel graag Buggles met een kaasje) en maak het extra gezellig. Haal alle dekens en kussens van de bedden en maak een heel knus hoekje.

 

 1. Bak samen koekjes, pannenkoeken, cake of taart

Promoveer je kleintje tot souschef en bak de heerlijkste koekjes, pannenkoeken, cake of taart. Laat ze zelf dingen afwegen, roeren, proeven, …

 

 1. Geef de kinderkamer een make-over

Kies een leuk kleurtje of patroon voor de muren van je kindjes, hier vind je alvast heel wat inspiratie. Niet zoveel zin om te verven, kies dan eerder voor een leuke muursticker.

Daarnaast geef je makkelijk snel een make-over door enkel details in de decoratie aan te passen. Een leuk kussentje, nieuwe dekentjes of een mooie speelmat en je interieur ziet er onmiddellijk helemaal anders uit. extra tips om je babykamer te decoreren, vind je hier.

Ook een prachtige poster in een leuk kleurtje kan ervoor zorgen dat je kamertje een leuk detail krijgt. 

Wanneer de kindjes wat ouder worden, kan je natuurlijk ook overschakelen op een nieuw bed of kan je zelfs al een bureautje op hun kamer zetten waar ze heerlijk kunnen kleuren.

 Poster kinderkamer lioloko

 

 1. Bouw een ruimteschip

Zoek de grootste doos die je hebt en bouw er een fantastisch ruimteschip mee. Laat je kindjes de doos verven of kleuren met stiften en je houdt ze de hele middag bezig.

 

 1. Maak een fort in de living

Gebruik alles wat je kan vinden in huis om een zo groot mogelijk fort te bouwen. Kussens, dozen, lakens, stoelen, wasmanden, je kan het zo gek niet bedenken.

 

 1. Bouw een megagroot kasteel

Gebruik je Duplo-blokken, Lego-blokken of houten blokken en bouw het grootste kasteel dat je ooit hebt gemaakt.

 

 1. Speel verstoppertje

Een klassieker, maar het blijft voor veel kinderen heel leuk.

 

 1. Speel een spelletje op de iPad

Ook op de iPad vind je heel wat creatieve en educatieve spelletjes. Puzzels, vormen passen, tekeningen inkleuren, leren tellen, muziek spelen, ….

Wij vinden dat het deel uitmaakt van de kindjes hun ontwikkeling, maar zoals bij alles, overdrijf hier natuurlijk niet in.

 

 1. Speel karaoke

Op YouTube vind je tal van leuke liedjes die je makkelijk kan meezingen. Doe even gek en laat jullie helemaal gaan.

 

 1. Maak leuke foto’s

Nu jullie tijd hebben voor elkaar, leg dan ook deze leuke herinneringen vast. Leuke tips om foto’s te maken van je kindje, vind je hier.

 tips om foto's maken met een baby'tje

 

 1. Ga een schat zoeken

Verstop enkele leuke zaken in een doosje of zakje (bv. Snoepjes, een koekje of een klein speelgoedje) en laat je kindjes op schattentocht gaan.  Geef ze aanwijzingen door koud of warm te zeggen.

 

 1. Speel poppenkast

Maak eerst enkele leuke poppen. Knip contouren uit een papier en plak ze op een stokje of maak van een oude sok een leuke handpop. Wil je onmiddelijk aan de slag? Dan kan je ook deze leuke handpoppen van Nobodinoz gebruiken. 

 handpop poppenkast Nobodinoz Lioloko

 1. Haal herinneringen op

Bekijk oude foto’s samen met je kindjes en haal leuke herinneringen op. Heb je nog geen fotoboekjes, kan je deze tegelijkertijd makkelijk aanmaken. Kies samen de leukste foto’s en bestel ze daarna online.

 

 1. Speel met (houten) speelgoed

Ontdek welk speelgoed het meest geschikt is voor jou kindje

houten koffiezet speelgoed lioloko

 

 1. Bak samen een pizza

Koop pizzadeeg en vul verschillende kommetjes met lekkere dingen waarmee je de pizza wil beleggen.

 

 1. Lees een boekje voor

 Heel eenvoudig, maar wel heel belangrijk in de ontwikkeling van je kindje. Het is belangrijk voor de verbeelding, de taalontwikkeling en de concentratie. Bovendien zorgt het voor een voorsprong wanneer ze binnekort zelf leren lezen. 

 

 1. Bouw een lang racecircuit

Met de handige racebanen van Way2Play maak je de leukste racebaan die er is. Een leuk alternatief kan je vinden bij het schildersmateriaal. Neem een dik stuk schildertape, maak er een lange racebaan van en teken stippellijnen in het midden.

 racebaan way2play lioloko

 

 1. Laat kindjes helpen met de klusjes in huis

De vaat uitladen, de was opplooien, … de kindjes helpen vaak graag mee met klusjes. Speelgoed opruimen is vaak wat moeilijker, hier vind je alvast enkele tips.

 

 1. Bouw een knikkerparcours

Keukenrolletjes, toiletpapierrolletjes, maar ook heel wat andere materialen komen in aanmerking om een lang parcours te bouwen waarin de knikkers een parcours kunnen volgen. Wees creatief en bouw een zo lang mogelijk circuit zonder dat de knikkers stoppen.

Ontvang wekelijks een e-mail met inspiratie

Laat een reactie achter