7 tips om de kinderkamer in te richten

Cadeautjes |

1.     Toffe lakentjes voor een kinderbedje

Een kamer kan er al volledig anders uit zien wanneer je met leuke lakens voor een kinderbedje alles aankleedt. Kies voor een niet te drukke print, maar eerder voor een leuk accent. Een speelse of mooi print dat past bij het thema van de rest van de kamer.

lakentjes kinderbedje

2.     Leuke verfkleur voor de kinderkamer

Misschien wel het belangrijkste van de hele kamer is het kleur dat je kiest voor de muur. De rest van de kamer kan je relatief snel aanpassen of een keertje veranderen, maar de verf op de muur blijft er toch meestal een tijdje op, denk er dus ook goed over na.

In deze andere blogpost vind je alvast wat meer inspiratie voor de muren van je babykamertje

kinderkamer ideetjes


3.     Muurdecoratie voor de kinderkamer

Eens je de kleur hebt gekozen voor je muur, kan je op heel wat toffe manieren je muur verder aankleden.  

Geboorteposters voor de babykamer

Een leuke manier om de muur in de verf te zetten, is door een mooie geboorteposter op te hangen. Hier kan je bijvoorbeeld kiezen voor een ‘letterposter’, een ‘bébé d’amour’, een ‘bundle of joy’ of een speciale poster voor zij die helaas een kindje zijn verloren; een ‘rainbow baby’

geboorteposter

Wil je liever iets neutraler, kan je ook kiezen voor een poster dat aansluit bij het thema van de kamer. Als je bijvoorbeeld een jungle of wilde dierenthema hebt, kan je opteren voor een zebra, gorilla, olifant, giraf, … of je kan ook opteren voor een poster met een leuke quote.

 

Leuk wandrekje

Altijd handig is om ook een wandrekje op te hangen in de kamer. Je kan er makkelijk spulletjes of kwijt of je plaatst er nog enkele extra decoratiespulletjes op.

Muurhanger of wandtapijt

Niet zo’n fan van posters, of wil je echt een eye-catcher aan de muur? Kies dan voor een mooi wandtapijt of een muurhanger.

muurtapijt kinderkamer

 

4.     Kleurrijke decoratie-items

Zelf zijn we niet zo van fan hele felle kleuren en opteren we eerder voor zachte kleuren, maar één of meerdere decoratie-items in een heel fel kleur kan ervoor zorgen dat je kamertje er helemaal anders uitziet. Een leuke stoel, een toffe speelmat of kleurrijke kussentjes geven je interieur onmiddellijk een heel ander uitzicht.

decoratie babykamer

5.     Klerenrekje voor kindjes of leuke kapstokjes

Kasten heb je sowieso nodig, maar nog leuker is wanneer je de mooiste kleertjes ook kan ophangen in de kamer. Heel handig ook als je ’s avonds de kleertjes al kan ophangen voor de dag erna. Minder keuzestress en je wint ’s morgens heel wat tijd. Kies dan voor enkele speelse kapstokjes of een knap kledingrekje.

 kledingrekje kinderkamer kapstokjes kinderkamer

6.     Handige opbergzak of opbergmand voor kindjes

Uiteraard wil je niet dat de slaapkamer steeds vol met speelgoed en rommel ligt. Kasten zijn een optie, maar veel leuker is om handig gebruik te maken van enkele decoratiespullen en te kiezen voor een mooie opbergzak of enkele mooie mandjes.

7. Leuk kinderbedje of wiegje

Last, but not least. Een leuk wiegje of kinderbedje maakt je kamertje compleet. 

 tipi bed peuter kinderbedje peuter

 

Ontvang wekelijks een e-mail met inspiratie

 


Onze Favorieten

Zitzak Nobodinoz pouf Kussen berg kinderkamer nobodinoz Lakens wild child Mies&Co
Zitzak | bubble aqua
(€75,95)
Kussen| snowy mountain
(€29,95)
Laken 110x140 | wild child
(€39,95)
Muurdecoratie leeuw jollein Mies & co wallsticker little dreams muursticker

Poster | leeuw
(€14,50)

Muurstickers | little dreams
(€24,95)
Mandje | tassels
(€34,95)

Laat een reactie achter