Tips om een online geboortelijst te leggen

Cadeautjes, Geboorte |

We krijgen vaak de vraag van toekomstige ouders over ‘Wat is de beste manier om een online geboortelijst te leggen?’ of ‘hoe een online geboortelijst leggen?’. Met deze onderstaande tips leggen we alvast uit waar je kan op letten en wat de ‘best-practices’ zijn.

1. Maak een afspraak

Je kan uiteraard zelf aan de slag en helemaal zelf je geboortelijstje online maken. Hier vind je alle info om dat te doen. Wil je echter liever wat meer informatie of heb je nog vragen, dan kan je ons altijd contacteren en een afspraak maken. Dit kan telefonisch, via skype of je kan even langskomen nadat je een afspraak hebt gemaakt. Op die manier kunnen wij jou verder helpen en kan je eventueel dingen in het echt bekijken.

2. Voeg spulletjes toe of schrap ze naar wens

Je kan zoveel spulletjes op je geboortelijstje zetten als je wilt en je kunt ze er (meestal) ook weer afhalen. Enkel seizoensgebonden spullen (zoals bijvoorbeeld kleertjes) of dingen die speciaal voor jou werden besteld, zijn verplicht af te nemen. Na je bevalling kan je ook nog steeds spulletjes toevoegen.

3. Splits duurdere spulletjes op in stukken

Vaak staan er op een geboortelijstje ook spulletjes die wat duurder zijn zoals een wiegje, bedje, eetstoel, e.d. Hier kan je ervoor kiezen om deze op te splitsen in meerdere schijven. Wil je bijvoorbeeld een bedje van €200, dan kan je dit opsplitsen in 4 x €50. Zo kunnen vrienden en familie bijleggen voor het bedje door één of meerdere schijven te kopen. Heel handig!

rotan wiegje childhome

4. Hou het geslacht van je baby’tje geheim

Sommige ouders wensen voor de bevalling het geslacht nog geheim te houden. Je lijstje krijgt op voorhand enkel een nummer zodat niemand weet wat jouw lijstje is. Wil je een extra veiligheid inbouwen, kan je altijd opteren om pas na de bevalling bepaalde spulletjes (die het geslacht kunnen verraden) toe te voegen. Wij kunnen jou hier uiteraard in bijstaan. 

5. Krijg 10% korting op je geboortelijstje

Wanneer er voor meer dan €500 wordt gekocht van je geboortelijstje, krijg je 10% korting op het hele bedrag in de vorm van een cadeaubon. Hiermee kan je dus zelf nog iets leuk uitkiezen dat niet werd gekocht van je lijstje of bijvoorbeeld gebruiken wanneer je kleintje zijn of haar eerste verjaardag viert.

Sommigen leggen liever hun geboortelijst op een platform waarbij ze spulletjes van verschillende websites kunnen toevoegen. Dit heeft als voordeel dat je kan kiezen uit meerdere producten en merken, maar door je lijstje op zo’n platform te leggen, mis je het voordeel van 10% korting. Daarom raden wij aan om één plaats te kiezen voor je geboortelijst en daarnaast een rekeningnummer te vermelden op je geboortekaartje. Zo kan je achteraf nog spulletjes kopen van andere websites én geniet je toch van 10% korting. Win-win dus.

6. Koop zelf spulletjes van je geboortelijstje

Sommige spulletjes wil je eigenlijk liefst al op voorhand in huis hebben. Denk aan een wiegje, wat kleertjes, een dekentje, enz. Zaken die van pas kunnen komen in het ziekenhuis voor net na de bevalling. Deze kan je toevoegen aan je geboortelijst en op voorhand al zelf kopen. Zo worden deze spulletjes ook mee verrekend in het bedrag van je cadeaubon die je krijgt bij het afsluiten van je lijstje.

mommy bag

7. Duid favoriete spulletjes aan met een hartje

Spulletjes die je graag het eerst ontvangt, of die je gewoon snel wilt hebben, kan je aanduiden met een hartje. Zo zien familie en vrienden onmiddellijk welke cadeautjes ze best als eerste kunnen kopen.

8. Plaats een cadeaubon op je geboortelijst

Ben je van enkele spulletjes nog niet zeker? Zet dan één of meerdere cadeaubonnen op je lijstje. Zo kan je later nog beslissen welke spullen je nodig hebt of pas iets bestellen wanneer het nodig is (verjaardag, Sint, Kerst, enz.). Het voordeel is ook dat familie en vrienden zelf het bedrag kunnen kiezen dat ze cadeau geven.

9. Kies voor gratis levering

Al je spulletjes worden gratis thuis geleverd. Afhankelijk van hoeveel er wordt gekocht van je lijstje, zullen de spulletjes één of meerdere keren per week opgestuurd worden. Bij veel online diensten worden hiervoor kosten in rekening gebracht (tot wel €35), maar bij Lioloko is dit volledig gratis, een extra korting dus en superhandig voor jou omdat je niets meer dient op te halen.

10. Zelf spulletjes afhalen

Kom je toch liever zelf enkele spulletjes ophalen? Of wil je nog enkele andere spullen in het echt bekijken? Dan kan dat natuurlijk ook. Contacteer ons even voor een afspraak en wij zorgen ervoor dat alles klaar staat.

verzorgingstafel baby'tje

11. Laat iedereen goed weten waar je lijstje ligt

Je lijstje is aangemaakt en alle spulletjes staan erop? Vergeet dan zeker niet om dit ook goed te communiceren aan familie en vrienden. Vermeld op het geboortekaartje goed waar en hoe ze jullie lijstje kunnen terugvinden. Hier vind je alvast enkele voorbeelden van geboortekaartjes. Kunnen we je hierbij helpen? Of heb je zelf een creatief idee? Laat het ons even weten.

 

Laat een reactie achter